43415449 1987942984582929 7202414436018028544 n

5 ознак того, що у Вас простуда, а не грип. Варто знати

09.10.2018

Як не прикро, а осіння непогода все ближче й сезон застуд відкрито. Імовірність првністю вберегтися від хвороб восени та взимку - близька до нуля. Проте, є велика різниця: перехворіти на звичайне ГРВІ, чи перенести грип, який може ускладнюватися серйозними захворюваннями. Як їх розрізнити? Є п'ять способів.

1. Початок хвороби.
Грип завжди починається різко й гостро: хворий майже завжди може точно назвати час, коли йому стало зле і почалася хвороба. Натомість для застуди характерна довга "розкачка", симптоми можуть довго бути не надто помітними.

2. Температура.
Грип проявляється різким підвищенням температури (39-40 градусів). ГРВІ супроводжується невисокою температурою, якій передують нежить, біль у горлі, кашель.

3. Слабкість.
Звичайне ГРВІ часто переноситься на ногах, оскільки симптоми у вигляді нежитю та кашлю не надто докучають людині й вона може почуватися непогано. А от при грипі слабкість (зокрема, і через високу температуру) настільки сильна, що неможливо піднятися з ліжка.

4. Кашель і нежить.
Ці неприємні симптоми - перші ознаки застуди, вони зазвичай з'являються одразу і швидко прогресують. При грипі кашель, нежить, біль у горлі можуть з'явитися на 5-6 день хвороби, а можуть і зовсім не початися.

5. Червоні очі.
Супутник грипу - пошкодження судин, тому почервоніння очей, судинні "зірочки" на обличчі, лихоманка - це тривожні сигнали саме цієї хвороби. При тяжких формах бувають і серйозніші симптоми: нудота, блювання, запаморочення, ускладнення дихання, судоми. Якщо червоніють, або сльозяться очі при застуді (при наявному нежитю, кашлі, болі в горлі), це свідчить про додаткову бактеріальну інфекцію.

Так, чи інакше, для коректного та ефективного лікування сезонних хвороб найкраще - спочатку здати загальні аналізи (кров та сеча) та звернутися до терапевта для призначення лікування. Неприпустимо займатись самолікуванням, особливо якщо є підозра на грип, оскільки він прогресує дуже швидко, а ускладнення можуть мати серйозні наслідки.

Якісні, високотехнологічні лабораторні дослідження нашої медичної лабораторії завжди на сторожі правильного діагнозу.

Ми допомагаємо лікарям, лікарі допомагають Вам!
Будьте обізнаними, аби бути здоровими!
За додатковою інформацією звертайтесь по :
0312 64 46 75;
067 312 66 69;
050 338 17 48.

Знижка на пакетні програми діагностики

Детальніше