Оформлення онлайн замовлення на сайті тимчасово неможливе. Просимо вибачення за незручності!

Детальніше
369524472 841480880816385 4790863423965271335 n

Для чого нам холестерин?

21.08.2023

Холестерин у багатьох асоціюється із чимось шкідливим та небажаним 😏

Насправді ж холестерин — це речовина, що є складовою мембран клітин тіла та необхідна організму для вироблення статевих гормонів, жовчних кислот, нервових клітин. Є одним з найпотужніших антиоксидантів. Із їжею холестерину надходить в наш організм приблизно 15 %, решту 85 – виробляє печінка.

Як відомо, холестерин буває “хорошим” і “поганим”. "Хороший" холестерин – це ліпопротеїд високої щільності, якого в організмі повинно бути якомога більше. Ці молекули містять мало жиру та багато білку. Вони нормалізують рівень холестерину, поглинають його надлишок та виводять у жовчний міхур, а також перешкоджають утворенню бляшок. Натомість, “поганий” холестерин (ліпопротеїд низької щільності), накопичується у стінках артерій, роблячи їх твердими та вузькими.

Продукти, багаті на “хороший” холестерин:
🥑 авокадо;
🥑 тунець, скумбрія, палтус, дикий лосось;
🥑 оливкова олія;
🥑 брюсельська капуста;
🥑 квасоля;
🥑 апельсин;
🥑 ягоди;
🥑 баклажан;
🥑 червоне вино;
🥑 горіхи;
🥑 темний шоколад.

Знижка на пакетні програми діагностики

Детальніше