279003802 5127760897267773 2852674314436904945 n

Для чого потрібні алергопроби?

22.04.2022

Необхідний етап діагностики алергії - алергопроби. За допомогою такого дослідження можна визначити індивідуальну чутливість до алергену внаслідок його невеликої кількості взаємодії зі слизовою оболонкою, шкірою чи кров’ю. За результатом цього дослідження лікар призначає курс специфічної імунотерапії.

Аналіз крові на алергени - найбільш поширений і точний спосіб діагностики на вміст імуноглобулінів класу IgE і IgG, які відповідають за розвиток алергічних хвороб. IgE причетні до реакцій на подразник негайного типу, потрібний ефект формується протягом декількох хвилин. IgG беруть участь в процесах сповільненого типу, коли показник формується протягом декількох годин, а то й діб. Для визначення алергенспецифічних антитіл використовуються методи: імуноблотинг радіоалергосорбентний тест (РАСТ), множинний алергосорбентний тест (МАСТ), тощо.

Поєднання проб на специфічні імуноглобуліни дає можливість більш точно і надійно визначити тип алергії і розробити план лікування. Якщо проведені обстеження не дали потрібного ефекту, то призначаються провокаційні тести: пацієнту вводять імовірний збудник запалення і фіксують наявність або відсутність реакції.

Знижка на пакетні програми діагностики

Детальніше