Оформлення онлайн замовлення на сайті тимчасово неможливе. Просимо вибачення за незручності!

Детальніше
380522477 859961345635005 6397117968996101668 n

Готуємо імунітет до холодного сезону

20.09.2023

Чому саме восени ми хворіємо найбільше? Причин такого сезонного ослаблення імунітету є декілька. По-перше, погодні умови: температура повітря знижується, вологість - зростає, а хвороботворні організми поширюються саме у вологому середовищі. По-друге, спосіб життя: з приходом холоду ми менше рухаємось, споживаємо менше вітамінізованої їжі, а погана погода не сприяє хорошому настрою, звідси - стрес і втома. Як правило, до середини зими наш організм уже встигає адаптуватися до сезонних умов. А от восени варто допомогти своїй імунній системі протистояти хворобам.

⭕ Відпочивайте якісно та висипайтеся. Доведено, що повноцінний сон просто необхідний для здоров'я, адже брак сну провокує викид гормонів стресу, які у свою чергу пригнічують захисну функцію організму.

⭕ Вживайте здорову їжу. Натуральні, свіжі продукти, збагачені вітамінами та корисними елементами - це двигун для імунної системи. Відмовтеся від фаст-фуду, жирної, солодкої їжі та напівфабрикатів на користь сезонних овочів та фруктів, якісного м'яса та риби, корисних напоїв. Ви швидко відчуєте покращення самопочуття.

⭕ Скоротіть кількість цукру. Імунологи окремо звертають увагу саме на надмір цукру, оскільки він суттєво шкодить роботі імунних клітин. Крім того, білий цукор сприяє запальним процесам у тканинах, провокуючи тяжкі хронічні захворювання.

⭕ Займайтеся спортом. Намагайтеся за день проходити пішки 8-10 кілометрів. Плавайте, або займайтеся бігом. Якщо дозволяє погода - просто заведіть звичку їздити на велосипеді. Будь-яка фізична активність, взята за правило, - це великий крок до міцного імунітету.

⭕ Загартовуйтесь. Щоправда, непідготовленим людям гартування не рекомендують починати восени. Повітряні ванни, прохолодні обтирання, обливання холодною водою - усе це краще починати з літа, оскільки процес загартовування не має бути надто швидким.

Знижка на пакетні програми діагностики

Детальніше