Оформлення онлайн замовлення на сайті тимчасово неможливе. Просимо вибачення за незручності!

Детальніше
374697889 849784543319352 8241199887007812874 n

Інфекції в дитячому колективі

04.09.2023

Особливість дитячого колективу — це тісний контакт: діти фізично не можуть тримати дистанцію в обмеженому просторі шкільного класу чи групи в дитячому садочку. Тож, принцип такий: захворіла одна дитина - захворіє, ймовірно, весь клас.

Ось основні інфекції, які активно передаються в дитячих колективах:

😷 Вітряна віспа. Проявляється червоними сверблячими висипами по всьому тілу, жаром, болем у горлі, головним болем, втратою апетиту та ломотою в тілі.

😷 Краснуха та паротит (свинка). Симптоми краснухи: червона висипка, висока температура. Симптоми паротиту: набряк щік та зони щелеп, жар, сильна втома, втрата апетиту. Паротит часто викликає серйозні порушення слуху, роботи нервової системи, репродуктивної функції тощо.

😷 Вірусні інфекції (ГРВІ, грип) небезпечні тим, що у великому колективі інфекція швидко поширюється. ГРВІ зазвичай проявляється реакцією імунної системи, яка викликає біль у горлі, кашель, головний біль та чхання. У дитини також може з'явитися закладеність носа або нежить і помірна температура. Грип характеризується підвищенням температури до 40°C, ломотою та ознобом у тілі, головним болем, кашлем, болем у горлі, а іноді навіть блювотою та діареєю.

Єдиний спосіб профілактики цих захворювань - своєчасна вакцинація. Після хвороби розвивається стійкий імунітет, тому розроблені вакцини, що дозволяють сформувати імунологічну пам'ять, яка обумовлює несприйнятливість до збудників цих інфекцій.

Знижка на пакетні програми діагностики

Детальніше