312048132 5648553391855185 917631159421530805 n

Контроль вагітності

24.10.2022

У 1 та 2 семестрах вагітності майбутнім мамам рекомендують проходити біохімічні скринінги. Це робиться для визначення «маркерів», які змінюються при наявності патологій та оцінки ризиків: чи можуть у дитини бути будь-які відхилення, пов’язані з хромосомними порушеннями, а також дефекти нервової трубки.

Біохімічний скринінг 1 триместру — це дослідження крові на визначення рівня РАРР-А та хоріонічного гонадотропіну людини. РАРР-А – це білок плазми, який організм починає активно виділяти саме в період вагітності. Зміна кількісного відхилення від норми РАРР може вказувати на синдром Дауна; завмерлу вагітність; загрозу викидня.

ХГЛ - це гормон, який виробляється у плодовій оболонці ембріона.
Під його жовте тіло виробляє багато прогестерону, який потрібен для нормального протікання вагітності. Також ХГЛ стимулює вироблення естрогенів.

Найбільш інформативні результати цього скринінгу можна отримати в період з 11 по 13 тиждень.

Комплексний біохімічний скринінг 2 триместру — це визначення показників альфа-фетопротеїну — АПФ, ХГЛ і гормону вільний естріол. Цей комплекс досліджень дозволяє точно оцінити ризик розвитку аномалій плоду. До прикладу, знижений рівень вільного естріолу притаманний рідкісним, але серйозним порушенням: наднирниковій недостатності, Х-зчепленому іхтіозу, синдрому Сміта – Лемлі – Опітца. Низька концентрація вільного естріолу у поєднанні з високими показниками бета-ХГЛ та альфа-ФП пов'язана з підвищеним ризиком затримки внутрішньоутробного розвитку плоду.

“Астра-Діа” рекомендує наступні дослідження:

🔬 Пренатальний скринінг I триместру за допомогою програми PRISCA (Siemens) (подвійний тест в 11-13 тиж. вагітності: (РАРР-А, вільний-бетта- ХГЛ): 330 грн, 2-3 дн.
🔬 Пренатальний скринінг II триместру за допомогою програми PRISCA (Siemens) (потрійний тест в 16-18 тиж. вагітності: ( ХГЛ+бетта, Е3 вільний, АФП): 420 грн, 2-3 дн.

Знижка на пакетні програми діагностики

Детальніше