Astra dia

Масштабний науково - практичний семінар «Сучасні можливості лабораторної діагностики» та «Клінічне застосування цитологічних та загально-клінічних методів досліджень»

17.11.2018

16 листопада, в м. Ужгород, конференц зал готелю «Прага» зібрав дуже багато фахових медиків з усієї області та зарубіжжя. Масштабний науково - практичний семінар «Сучасні можливості лабораторної діагностики» та «Клінічне застосування цитологічних та загально-клінічних методів досліджень» відвідали лікарі-лаборанти, лікарі-гінекологи та лікарі загальної практики сімейної медицини. Високо шановні доповідачі були запрошені з Франції , Білорусії та України. До Ужгороду прибули медики, які приїхали з різних міст нашої держави: Києва, Тернополя, Хмельницького, Львова та Вінниці.

Відвідувачі конференції мали змогу послухати таких лекторів як:
Хоперія В.Г. – доктор медичних наук, завідувач кафедри фундаментальної медицини університету ім. Т. Шевченка, м. Київ. Вона розповіла про «Впровадження класифікації BETHESDA обов’язкова умова клінічної ефективності цитологічного скринінгу раку шийки матки». Дана тема є дуже актуальною на сьогодні, адже за словами доповідача, нині в Україні потрібно впровадити в систему між гінекологом-цитотехнологом-цитологом «мову» єдиного зразка, яка б виключила всі можливі недоопрацювання, недоліки, які виникають на моменті від забору зразка і аж до оцінки спеціалістом даного мазку. Дана класифікація представлена 12 розділами, які включають пояснення на найбільш поширені випадки патологічних змін у цитології жіночих мазків.

Другим, не менш цікавим, лектором стала Dr. Aytsemik HARUTYUNYAN – експерт міжнародної академії цитології з валідації методів рідинної цитології. Франція.

Нею були висвітлені ряд питань, що стосуються цитологічного скринінгу, класичної цитології шийки матки, рідинної цитології та всіх основних питань у цій сфері. Лектор демонструвала інструментарій для забезпечення комфортного проходження жінкою процедури та розповіла всі цитологічні нюанси, з якими може зустрітися спеціаліст у своїй роботі.

Також, з дуже цікавою лекцією виступив Оганесян Микола Андронікієвич – кандидат медичних наук спеціаліст лабораторної медицини м. Гродно. Білорусь.

Теми його докладу були наступними:
Тактика і стратегія дослідження системи гемостазу в практиці акушера-гінеколога;
Автоматичний гематологічний аналіз: можливості діагностики гнійно-запального процесу;
Автоматизація загального аналізу сечі як застава клінічної ефективності результату.

Теми дуже актуальні для обговорення та використання на практиці методів, перелічених в докладі.

З великою приємністю хочемо відмітити нашу колегу – Патрус А.О. – провідного спеціаліста молекулярно-генетичної лабораторії, старшого лаборанта ПП «Астра-Діа», яка якнайкраще представила аудиторії тему « Діагностика ВПЛ-інфекцій в лабораторії «Астра-Діа» та ознайомила всіх присутніх із специфікою проведення даних досліджень, розповіла про особливі комбінації результатів у діагностиці вірусу папіломи людини.

Червоною ниткою тем семінару стало здоров’я жінки, важливість своєчасного діагностування незворотних змін, які можуть призвести до важких захворювань, це бич сучасного світу - РАК ШИЙКИ МАТКИ. Прослухана учасниками статистика несвоєчасного діагностування вражає, тому закликаємо вас, дорогі жінки: любіть себе, піклуйтеся про себе, остерігайтесь від всіляких захворювань, і пам’ятайте: «Астра-Діа» завжди на сторожі вашого здоров’я.

ми допомагаємо лікарям, лікарі допомагають вам!

Звертайтесь і будьте здорові!


За додатковою інформацією звертайтесь по :
0312 64 46 75;
067 312 66 69;
050 338 17 48

Знижка на пакетні програми діагностики

Детальніше