266425721 4706682146042319 8233961521015907543 n

Не зволікай, аналіз калу здай, проблем з кишківником уникай!

11.12.2021

Нещодавно на базі режимної бактеріологічної лабораторії «Астра-Діа» почав працювати унікальний для нашого регіону підрозділ, де ми працюємо зі зразками фекалій застосовуючи високотехнологічні методи імуноферментного (ІФА) та молекулярно-генетичного (ПЛР) аналізу.

Ми маємо можливість діагностувати захворювання шлунково-кишкового тракту збудниками яких можуть бути бактерії , паразити, віруси. Також там виконуються дослідження взірців фекалій на вміст ферментів, запальних маркерів та онкомаркерів.

За допомогою імуноферментного аналізу (ІФА), в зразках фекалій визначаються :

⁃ Кальпротектин, маркер запалення (кількісно).
⁃ Панкреатична еластаза, фермент (кількісно).
⁃ М2-РК ,онкомаркер товстої кишки (кількісно).

За допомогою молекулярно-генетичної діагностики (ПЛР), в зразках фекалій за наявності генетичного матеріалу інфекцій та паразитів виявляються:

⁃ Аскариди (паразитарний аскаридоз).
⁃ Гострі кишкові інфекції (ГКІ): шигельоз (Shigella spp.), сальмонельоз (Salmonella spp.), термофільний кампілобактер.
⁃ Аденовіруси гр.F, ротавіруси гр.А, норовіруси ІІ гр., астровіруси.
⁃ Хелікобактер пілорі.

Виділення нуклеїнових кислот із зразків фекалій виконується в окремому боксі та окремому приміщенні. Подальший процес ампліфікаціі проводиться в молекулярно - генетичній лабораторії із застосуванням високоточного приладу - ампліфікатора детектуючого ДТ-прайм.

У чому унікальність нашого підрозділу?

В тому, що немає потреби відправляти зразки в інші міста: всі дослідження виконуються на місці, а отже якість краща і процес діагностики прискорюється в рази. Кал це той біоматеріал, який зібрати у дітей не складає труднощів.

Підрозділ розташований в окремих приміщеннях, із дотриманням всіх санітарних норм і знаходиться за адресою: вул. Минайська, 14б, але біоматеріал на дослідження можна здати в будь-якому відділенні «Астра-Діа».

Знижка на пакетні програми діагностики

Детальніше