Astra dia photo2

Обережно, холестерин!

15.01.2022

Свята в розпалі і в цей період більшість із нас «грішить» переїданням та в певній мірі зловживає алкоголем. Надмірне споживання калорійної, складної для перетравлення їжі поряд - навіть нетривале - призводить до накопичення в організмі холестерину. Нагадаємо, що це таке.

Лікарі стверджують: для людей, схильних до хвороб серця та судин, ворог №1 - це холестерин, молекули якого спричиняють утворення всередині артерій жирових бляшок. Відтак відбувається закупорка судини і кров проходить гірше. Більше того, якщо бляшка "відірветься", кровотік може віднести її в іншу судину і закупорити її. Орган, або тканина, до якої з цієї причини не потрапляє кров, дуже швидко відмирає - відбувається інфаркт, у тому числі, інфаркт міокарда та інсульт. Саме тому перевищений вміст холестерину в крові та серцево-судинні хвороби - безпосередньо пов'язані.

Навіть якщо вам невідомо про схильність до проблем із серцем та судинами, все одно радимо після свят для профілактики перевірити рівень холестерину в крові та пересвідчитися, що він у нормі.

Рекомендуємо Панель "Ліпідограма 1" (холестерин загальний, ХС ЛПВЩ, коефіцієнт атерогенності). Вартість аналізу - 100 грн, термін виконання 1-2 дні.

Знижка на пакетні програми діагностики

Детальніше