Обережно, неякісна їжа!
06.07.2022Чули про “порожні” калорії?
Продукти, які мають високу енергетичну цінність, підвищений вміст солі, цукру, жирів і синтетичних добавок, ще називають джанк-фудом, швидкою їжею. Ми підібрали кілька фактів для прихильників джанк-фуду:
Всі продукти, з яких готують фаст-фуд, містять синтетичні замінники натуральних жирів, які вкрай негативно впливають на роботу серця та судин, печінки, викликають тромбози й навіть провокують ріст онкологічних новоутворень.
“Швидка” їжа має в складі безліч шкідливих речовин:барвники, консерванти, емульгатори, регулятори кислотності, підкислювачі, згущувачі, стабілізатори, підсилювачі смаку, модифіковані крохмалі, поліпшувачі для борошна, розпушувачі, харчові ароматизатори.
У стандартному фастфуд-наборі (картопля-фрі, бургер, кола) міститься близько 1500 калорій. Це добова норма для дорослої людини.
Усі газовані солодкі напої містять надзвичайно високу концентрацію цукру. При постійному вживанні це підвищує ризик розвитку цукрового діабету.
Багато фастфуд-страв смажаться у фритюрі, а це означає, що вони надзвичайно жирні й містять канцерогени та глікотоксини. Ці речовини, розповсюджуючись по організму, викликають запальні реакції в різних органах або активізують вогнища хронічного запалення. Накопичуючись у тканинах, глікотоксини є однією з основних причин старіння.
Проконсультуйтесь із дієтологом, дізнайтесь, чим можна замінити джанк-фуд і будьте здорові!
Ми допомагаємо лікарям, лікарі допомагають Вам!