312921962 5655219241188600 5647742593402350266 n

Обов'язкові щорічні дослідження

26.10.2022

Чи потрібно без нагальної потреби здавати аналізи?

Якщо не йдеться про контроль хронічних захворювань, то профілактичні огляди у профільних лікарів та лабораторні дослідження має призначати терапевт. Його в цілях профілактики слід відвідувати принаймні раз на рік.

Ось, на які аналізи він може направити з огляду на стан вашого здоров’я:

🔬 Загальний аналіз крові. Це базове дослідження, результат якого дає цілий ряд даних про роботу різних органів та систем організму.

🔬 Клінічний аналіз крові. Дозволяє, зокрема, зробити оцінку тромбозів і анемії, переглянути наявність запалень в організмі, а також інших прихованих проблем.

🔬 Біохімічний аналіз крові. Дозволяє зрозуміти, чи немає проблем в роботі систем організму. Здавати кров на біохімію потрібно не рідше разу на рік.

🔬 Аналіз на ВІЛ. Це дослідження варто робити всім, хто веде активне сексуальне життя (більше, ніж з одним партнером), медичним працівникам.

🔬 Аналіз крові на цукор. Людям з групи ризику цукрового діабету обстежуватися на рівень цукру слід щороку, всім іншим - раз на три роки.

🔬 Аналіз гормонів щитовидної залози. Для дослідження забирають кров із вени та визначають рівні вільного тироксину та тиреотропного гормону. Особливо важлива подібна діагностика для жителів великих міст, де спостерігається виражений природний йододефіцит.
 

Знижка на пакетні програми діагностики

Детальніше