294354925 5372706289439898 3900747461482340664 n

Проблемна шкіра і гормони

18.07.2022

Чи відомо вам, що на стан шкіри впливають, як мінімум, 9 гормонів?

До прикладу, андрогени (чоловічі статеві гормони, які також виробляються і в жіночому організмі) стимулюють клітини сполучної тканини, що виробляють колаген. Цей білок відповідає за оновлення глибинних шарів шкіри та підтримку її пружності.

🧪 Естроген бере участь в оновленні клітин шкіри. Рівень цього гормону має контролюватися для того, аби шкіра швидко поверталася в нормальний стан після різких змін ваги.

🧪 А от надмір прогестерону може викликати затримку рідини в шарах шкіри та, як наслідок - набряки. Крім того, цей гормон підвищує проникність судинних стінок, через що шкіра стає більш схильною до висипань та пігментації.

🧪 Коли кажуть про важливість сну для стану шкіри, то мають на увазі рівень мелатоніну - гормону, що виробляється під час сну. Він нейтралізує наслідки окисного процесу - однієї з причин візуального старіння шкіри.

🧪 Крім того, на стан шкіри суттєво впливають пролактин, кортизол, дофамін, інсулін, тиреотропний гормон, дофамін та ряд інших гормонів.

Ось чому починати якісний догляд за шкірою спеціалісти рекомендують саме з обстеження ендокринної системи. Провідні фахівці нашого регіону в цій галузі - Закарпатська Ендоклініка: тут надають повний спектр медичних послуг - від повного обстеження, діагностики, до лабораторних досліджень та лікування.

Ми допомагаємо лікарям, лікарі допомагають Вам!

Знижка на пакетні програми діагностики

Детальніше