Оформлення онлайн замовлення на сайті тимчасово неможливе. Просимо вибачення за незручності!

Детальніше
383209409 863169158647557 7731296481596385348 n

Що слід знати при хворобі серця?

25.09.2023

Захворювання серця та судин були і залишаються надзвичайно поширеними причинами смертності в Україні. Далі - коротко про основні хвороби серця.

☝️ Ішемічна хвороба серця пов’язана з порушенням кровопостачання серцевого м’яза. Через брак кисню серцевий м'яз не може повноцінно функціонувати, що може призвести до омертвіння його ділянки (інфаркту міокарда).

☝️ Кардіоміопатія - гіпертрофія м'язових волокон. У більшості випадків кардіоміопатія не проявляється симптоматично і виявляється тільки при спеціальному обстеженні.
та відмирання його тканин (гострий інфаркт міокарда). Клінічний прояв ІХС - стенокардія - напади гострого стискаючого болю в зоні серця.

☝️ Серцева недостатність - не окреме захворювання, а патологічний стан як результат серцевих хвороб. Знижується насосна функція серця і циркуляція крові в організмі.

☝️ Міокардит - запалення серцевого м’язу інфекційного походження. Ендокардит - запалення внутрішньої оболонки міокарду.

☝️ Кардіосклероз - часткове заміщення клітин міокарду сполучною тканиною.

На виникнення та розвиток цих хвороб впливають кілька чинників, таких, як спадковість, сезонність, загальний стан організму, трудові умови, але доведено, що до 80% захворювань серця можна запобігти, просто надавши перевагу здоровому способу життя.

Знижка на пакетні програми діагностики

Детальніше