84928502 2842178775826008 312896480706822144 o

Що таке лютнева Хандра і що з цим робити

11.02.2020

Зниження захисних резервів організму, короткий світловий день, часті хвороби - усе це явища, притаманні зимовим місяцям. Однак, якщо грудень і січень проходять на піднесеній хвилі завдяки святам, то лютий, як правило, виявляється найскладнішим місяцем року для нашого емоційного стану.

Перша і основна причина лютневої хандри - це суттєвий брак сонячного світла, напряму пов’язаний із рівнем серотоніну, який відповідає за фізичну та розумову активність протягом дня. Існує навіть напрям світлотерапії, при якому використовують лампи з імітацією природного сонячного світла. “Заряджатися” світлом найкраще вранці, коли йде активне продукування серотоніну.

Взимку значно знижується рівень вітаміну D, який впливає на роботу серця, судин, кісток. Особливість вітаміну D₃, або холекальциферолу, у тому, що, крім ультрафіолету, його можна отримати з тканин тварин: морської риби, як лосось, тунець та сардини, яловичої печінки, молочних продуктів. Підвищені дози вітаміну D необхідні дітям, підліткам, вагітним і годуючим жінкам.
Ще одна порада, як позбутися пригніченого настрою наприкінці зими - працювати зі своїми настроєвими установками та звичками. Простіше - прокидатися з посмішкою, починати день активно і найкраще - на свіжому повітрі (прогулянка, пробіжка), шукати позитивних емоцій та уникати стресу.

Ми допомагаємо лікарям, лікарі допомагають Вам!

Знижка на пакетні програми діагностики

Детальніше