Відео Video5

«Світ лабораторної медицини». Випуск 5: паразитизм

30.09.2019

Серед найпоширеніх гельмінтів можна відзначити наступні види

Аскариди – хробаки, які найчастіше потрапляють в організм людини через вживання немитих сирих овочів та фруктів. Перші симптоми проявляються з початкових етапів зараження. Ознаками зараження можуть бути біль за грудиною, лихоманка і навіть кашель. 

Токсокари – це глисти собак та кішок, які можуть уражати  життєво-важливі органи: легенів, мозку, очей, печінки, нирок та серце. Найчастіше токсокарою можуть заразитися діти ло 5 років, ветеринари і працівники притулків для собак, а також власники присадибних ділянок та  городів. 

Лямблії – це одноклітинні найпростіші організми, які можуть паразитувати в тонкому кишечнику людини, а іноді і в жовчному міхурі та дванадцятипалій кишці. Зараження лямбліями) ще називають хворобою брудних рук. Найчастіше ними заражаються діти. 

Опісторх -  це плоскі черв’яки. Ця паразитарна інвазія характеризується хронічним перебігом з переважним ураженням жовчних утворень, печінки і підшлункової залози (органів гепатопанкреатичної зони).

Трихінелла -  паразитичний круглий черв'як, який спричинює трихінельоз. Личинки трихінели потрапляють у поперечно-смугасті м'язи людини або інших ссавців, де вкриваються щільною оболонкою. Їх переносять усі теплокровні тварини — ссавці, птахи (домашні та дикі); інфікування через шлунково-кишковий тракт у результаті споживання сирого або недовареного, недопеченого або недосмаженого м’яса інфікованих тварин.

Знижка на пакетні програми діагностики

Детальніше