Torch

ДУЖЕ ВАЖЛИВО ДЛЯ МАЙБУТНІХ МАМ!

13.07.2017

Під назвою T.o.R.C.H. об’єднується група інфекцій, які є небезпечними для плоду– Toxoplasma (токсоплазменна інфекція), Rubella (червоничка) , Cytomegalovirus (цитомегаловірус), Herpes (герпес вірус). Це класичні інфекції. Окрім них, до торч інфекцій належать такі інфекції, як парвовірусна (інфекція, викликана парвовірусом В19), лістеріоз, гепатити В та С та інші. Хоча більшість цих інфекцій поширені у людей різного віку, але цей термін відноситься до вагітних жінок, тих, що готуються до вагітності та новонароджених.

З T.o.R.C.H. інфекціями люди стикаються протягом цілого життя. Після первинного зараження в організмі людини виробляються антитіла, які залишаються в організмі на все життя (IgG).

Якщо організм зустрічається з інфекцією повторно це називають вторинною інфекцією або реінфекцією.

Важливо до вагітності (або на ранніх стадіях) потрібно знати чи була інфекція. Якщо первинна інфекція пройшла (тобто наявні IgG) то така інфекція вже не небезпечна для вагітної жінки. Якщо імунітету у жінки немає, лікар повинен проконсультувати пацієнтку про комплекс профілактичних мір. Також при цьому є важливим регулярний моніторинг наявності антитіл різних класів, що б не пропустити інфікування.

Антитіла (імуноглобуліни) – це білки імунної системи, які виробляються як відповідь на будь-який антиген. Антитіла мають важливу властивість – специфічність, тобто діють на певний антиген.

Міжнародне позначення імуноглобулінів — Ig. Далі буквами позначають класи антитіл: M, G, A, E, D.

Для діагностики T.o.R.C.H.-інфекцій найважливішими є класи антитіл IgG та Ig M. Різні імуноглобуліни з’являються на різних стадіях імунної відповіді.

Ig M з’являються після початку захворювання і досягають піку через 14- 28 днів , а потім знижуються протягом кількох місяців.

Ig G виявляються трохи пізніше, їх рівень підвищуються повільніше, ніж IgM. Підвищення рівня Ig G говорить про те що організм уже зустрічався з інфекцією.

Ви завжди зможете отримати якісні результати аналізів в нашій медичній лабораторії.

За додатковою інформацією звертайтесь за тел:
0312 64 46 75;
067 312 66 69;
050 338 17 48.

Знижка на пакетні програми діагностики

Детальніше