86283715 2844296675614218 6674252961780072448 o

Вітаміни для настрою: чим підтримати нервову систему взимку

12.02.2020

Поганий настрій, нервозність, хронічний стрес, відсутність сил та апатія - це не примхи, а ймовірні сигнали організму про певні збої. Якщо в останній зимовий місяць ви помітили у себе такі стани, можливо, слід перевірити рівень певних вітамінів та мікроелементів в організмі.

Надзвичайно важливими для нервової системи є вітаміни групи В, зокрема вітамін В1 (тіамін). Саме цей вітамін сприяє розвитку творчих здібностей, мислення, а також гальмує процес старіння клітин. При дефіциті вітаміну В1 відчувається втома, сонливість, пригнічений стан і дратівливість.Продукти з високим вмістом тіаміну: бобові, нешліфований рис, злакові, капуста, печінка, картопля, курячі яйця.
Інші вітаміни групи В (В2, В6) містяться в м’ясі, овочах і фруктах.

Біотин, або вітамін Н бере участь в обміні глюкози, тим самим підтримуючи оптимальну концентрацію цукру в крові. Саме глюкоза є основним поживним компонентом для нервових тканин. Тому одним з перших симптомів нестачі біотину є поганий настрій. Для підвищення рівня біотину споживайте яловичу печінку, молоко, соєві продукти, мигдаль, варені курячі яйця, волоські горіхи.

Вітамін С разом з амінокислотою фенілаланіном проникає в нервові клітини, де стимулює синтез гормону норадреналіну. Цей гормон сприяє підняттю тонусу і бадьорості. Багато вітаміну С міститься в чорній смородині, капусті, шипшині, солодкому перці, цитрусових і картоплі.

Магній – хімічний елемент, який критично важливий для вироблення енергії. При нестачі цього елемента людина починає відчувати втому і слабкість. Залізо необхідне для синтезу гемоглобіну – “транспортувальника” кисню. При нестачі заліза людина починає відчувати втому, млявість, з’являються часті хвороби.

Ми допомагаємо лікарям, лікарі допомагають Вам!

Знижка на пакетні програми діагностики

Детальніше