275868517 5032542996789564 6266322829643976768 n

Зменшуємо вплив стресу

16.03.2022

Стрес, панічні атаки, страх за себе і своїх близьких - це те, із чим ми живемо тепер постійно. Однак, якщо в мирний час позбутися цих станів було простіше, то зараз, під час війни треба докласти зусиль, аби стресові ситуації не “підкосили” наше здоров’я. Стрес дійсно напряму впливає на наше здоров’я, обумовлюючи погіршення пам’яті та уваги, поганий настрій, підвищення нервозності, тривожності, головні та кардіальні болі, запаморочення, розлади сну, підвищення артеріального тиску, загострення хронічних захворювань, зниження імунітету. Небезпека цих станів в тому, що з часом вони трансформуються в серйозну патологію – порушення серцевого ритму, інсульт, інфаркт, гастрит, виразкову хворобу, депресію тощо.

Ось кілька порад, як подолати гострі стресові стани:

  • Якщо відчуваєте, що ваш стан - “на межі”, випийте заспокійливі препарати. Важливо: за можливості обирайте рослинні препарати на основі заспокійливих трав, чай. Якщо ж приймаєте спеціальні медичні препарати, в жодному разі не перевищуйте зазначене в інструкції дозування!
  • Тимчасово обмежте коло спілкування та контролюйте контент, який споживаєте. Нерідко ми витрачаємо величезний ресурс, аби переконати когось у чомусь. Але в стані постійної напруги, як зараз, це майже неможливо. Варто поберегти власну психіку й не витрачати сили.
  • Намагайтеся притримуватись звичайного режиму дня: готувати їжу, займатись хатніми справами, дбати про своє тіло. Навіть якщо це здається недоречним, насправді звичні справи заспокоюють і дають відчуття відносного спокою.
  • Маючи хронічні захворювання, які можуть загострюватися під дією стресу, тримайте свій стан на постійному контролі: відвідайте лікаря, пройдіть лабораторні обстеження, за потреби - відкорегуйте терапію та спосіб життя.

І пам'ятайте: все буде добре. Обов'язково!

Знижка на пакетні програми діагностики

Детальніше